O kompaniji

Biljana je jedna od najznačajnjih proizvođača čaja u Bosni i Hercegovini, a iz godine u godinu bilježi stalni rast. Naši proizvodi osim na domaćem tržištu, prodaju se na američkom i na tržištu većine zemalja zapadne Evrope.

Uspjeh koji samo  izgradili na domaćoj kvalitetnoj proizvodnji, možemo zahvaliti i dugoj tradiciji. Biljana je naime osnovana još 1964. godine, te je u to vrijeme zapošljavala oko desetak radnika, da bi 1989. godine brojala 270 zaposlenih, koji su se osim otkupa i izvoza ljekovitog bilja i sami počeli baviti proizvodnjom čaja. Proizvodi su se prodavali na području cijele bivše Jugoslavije.

#vrijemejezačaj

Naša priča

Naši poslovi su vezani za otkup, preradu i prodaju bilja i gotovih proizvoda koji čine oko 56 različitih artikala a ono što potrošači najviše prepoznaju pri pomenu na „Biljanu“ jesu, upravo, čajevi koji su uvijek opravdali naš trud. Tržište osvajamo iskrenim namjerama i željama da naši potrošači budu ujedno i naši prijatelji. Strategije gradimo na njihovim iskustvima s kojima sarađujemo u duhu tradicije. Ono šta su potrošači prepoznali kod nas jeste, upravo, prirodnost sastojaka, odustvo umjetnih boja i aroma. Naša jačina je u dosljednosti i budućnost će odlikovati se standardima koji štite taj dar prirode. Želimo istaknuti da su naši proizvodi i višestruko nagrađivani a kao jedan od proizvoda koji nosi zlatnu medalju jeste čaj „Nana ili Menta“. Ove nagrade su za nas potvrda naših kvaliteta koje plasiramo na tržište kako domaće tako i inostrano.  Trudimo se uvijek na najbolji način odgovoriti na izovove koje tržište kreira što nas je dovelo do dugoročne tržišne održivosti.