„Biljana“ d. d. je firma koja je osnovana 1964. godine u MaočiBrčko.

Bavimo se uzgojem, otkupom, preradom i pakiranjem ljekovitog bilja. Kao jedna od vodećih kompanija ove vrste djelatnosti u Bosni i Hercegovini trudimo se da naši proizvodi opravdaju sav naš trud koji smo u njih uložili i da naši kupci u nama uvijek mogu pronaći svog istinskog prijatelja.

Kroz dugogodišnju tradiciju koristili smo samo prirodne sastojke, bez dodataka umjetnih boja i aroma i tome ćemo ostati dosljedni i u budućnosti. Svakodnevno pratimo potrebe naših kupaca i tržišta i tako usmjeravamo naše poslovanje.

Imamo vrlo razvijenu mrežu distribucije svojih proizvoda pa smo prisutni kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

Misija

Naša misija je ulaganje u najviši kvalitet i najbolju uslugu u svim sferama poslovanja, od proizvodnje i distribucije, do uvoza i izvoza.
Dijelatnost - Biljana Maoca

Dijelatnost

Primarna proizvodnja podrazumijeva otkup i preradu ljekovitog bilja za proizvodnju raznih vrsta čajeva i njihovo pakiranje. Pored čajeva, Biljana se bavi i preradom i pakiranjem začina , kao i izvozom i uvozom ljekovitog i začinskog bilja i šumskih plodova.
Vizija - Biljana Maoca

Vizija

Približavanje potrebama naših potrošača i praćenje tržišnih trendova je pravac koji kao i do sada želimo zadržati u poslovanju.

Zlatna medalja TEA-FEST

9. međunarodni festival čaja i lijekovitog bilja, u kategoriji filtriranik čajnih miješavina metodom ocijenjivanja TEA-CUPPING. U kategoriji Menta. Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 11.06.2011.

Bronzana medalja TEA-FEST

9. međunarodni festival čaja i lijekovitog bilja, u kategoriji filtriranik čajnih miješavina metodom ocijenjivanja TEA-CUPPING. U kategoriji Kamilica. Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 11.06.2011.

Novi Sad 2010

Velika zlatna medalja

77. međunarodni novosadski poljoprivredni sajam" za prsni filter čaj 15.-22.05.2010. Novi Sad, Republika Srbija

Srebrna medalja - Prirodnih čajeva

Gradačački 25. Međunarodni Sajam Šjive 27.08.1998. Gradačac, Bosna i Hercegovina

  • Zlatna medalja "Bosanski ljekoviti cvijet", U kategoriji čajni pripravci 06.06.2009. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  • Zahvalnica za doprinos u zaštiti okoliša, razvoju i jačanju ekološke svijesti i podršci u provođenju ekoloških natječaja. 05.06.2009. Tuzla, Bosna i Hercegovina.
  • Diploma za učešće na međunarodnom sajmu "Brčko 2003", 14.12.2003. Brčko, Bosna i Hercegovina.
TOP