CAR TRAVA

Primjena – Upotrebljava se kao omiljeni narodni lijek za rane, posjekotine, slabosti katara želuca i crijeva, oboljenja žuči i jetre, bijelog pranja i kožnih bolesti. Može se koristiti kao čaj, oblog ili kupka.

GLOG

Primjena – Kod upale srčanog mišića, osjećaja pritiska i stezanja oko srca, što nije posljedica nedostatka digitalisa kod staračkog srca, lakših oblika bradikardijskog poremećaja srčanog ritma.

KAMILICA

Biljanin čaj od nježnih cvjetova kamilice, čija eterična ulja daju poseban miris i okus. Ova čarolija od cvjetova se može koristiti za što ljepšu kožu, kao kupka ili jednostavno uživati u dnevnom ritualu ispijanja toplih umirujučih šalica čaja.

KAMILICA S MEDOM

Primjena – Čaj ugodnog okusa s granulama meda.

KOPRIVA

Primjena – Kao preventivno sredstvo u terapiji reumatskih oboljenja, anemije (nedostatka željeza), upale mokraćnih kanala, pijeska u bubrezima. Vanjska primjena: za njegu glave i kose.

KUNICA

Primjena – Za poboljšanje apetita, pospješuje sekreciju, olakšava probavu. Koristi se kod upale kože i sluznice.

MAJČINA DUŠICA

Čaj Majčina dušica je biljka koja prije svega pomaže ženama. Cvjetovi ove biljke su oporog okusa ali veoma ugodnog mirisa.

NANA

Užitak i spoj opuštajućeg, a opet osvježavajučeg napitka.Mirisna nota ovog Biljaninog čaja je poslastica poslije jela,a njegove listove pune eteričnog ulja obožavaju i jagode -kojoj ti zeleni listići daju ledeni okus.

UVIN ČAJ

Primjena – Čajna mješavina izrazito dezinficijelno i diuretično djelovanje pa se primjenjuje kod različitih upala uragenitalnog trakta.

PRSNI ČAJ

-Biljanin najnagrađivaniji čaj. Pušaći,asmatičari.osobe s problemom disajnih puteva-tu je za Vas čaj slatkastog,blagog okusa,a opet zbog svog sastava čini rapsodiju biljnih okusa.

ZOVA – BAZGA

Primjena – Kao topli napitak kod prehlade, za pojačano znojenje i bronhijalnu sekreciju.

ZELENI ČAJ

Jedan od najcjenjenijih napitaka u svijetu. Pravi čaj za duh i tijelo,a to bi nam mogu Japanci pričati satima,jer on je dio njihovog rituala u svakodnevnom ispijanju ovog osvježavajučeg napitka za pozitivnu energiju.
TOP